Monday, November 10, 2014

PETUA DAN PANTANG LARANG UNTUK KEPUASAN SEKS
Ruangan ini wujud kerana adanya permintaan dari pengunjung yanginginkan petua-petua orang tua-tua tentang seks. Pelbagai petua pantang larang telah diajarkan oleh orang tua-tua bagi menjaga kesihatan tenaga batin. Kesannya mungkin serta-merta atau jangka panjang.
  • Jangan amalkan minum air sejuk kerana ia mengakibatka zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila bersetubuh. zakar mestilah sentiasa panas. Jangan makan nasi bersulamkan air kecuali tercekik. Elakkan makan makanan yang sejuk kerana ia mengakibatkan air mani cair danterpancut awal. Jauhkan makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar.
  • Elakkan minum air ketika badan sedang panas, samada baru berlari atau berkerja berat. Berehatlah dulu.. Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar.
  • Elakkan minum air selepas jam 11 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan. Elakkan dari buang air kecil dan besar serentak. ini melatih mengawal otot zakar dengan baik. Jangan amalkan MELANCAP kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.
  • Jangan bersetubuh dengan perempuan yang lebih berumur. Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur kerana diwaktu tidur, darah menuju zakar, tindihan dari peha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran darah dan melemahkan zakar. Elakkan buang air ketika berendam dalam air. Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari bersetubuh lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin. Jangan bersetubuh dalam air. Jangan biarkan zakar berendam begitu lama selepas bersetubuh. Jangan mencungkil gigi dengan semuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.